با ما همراه باشید

آشپزی

دلمه برگ مو ؛ نکات ریز پخت دلمه به همراه انواع سس دلمه

منتشر شده

در

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی سنتی می باشد. به طور کلی دلمه غذای لذیذی است که معمولا به شکل خاصی پیچیده می شود، انواع دلمه شامل دلمه برگ مو، دلمه قارچ، دلمه فلفل، دلمه کلم برگ، دلمه بادمجان، دلمه پیاز و به طور کلی دلمه سبزیجات می باشد.

دلمه کلمه ای ترکی بوده که به معنی پرشده است. بنابراین همان طور که ازاسمش پیداست برای تهیه دلمه دو نوع مواد لازم است. محتویات دلمه و آن چه محتویات درون آن قرار می گیرد. دلمه برگ مو از لذیذترین انواع دلمه بوده که در کشور ما نیز طرفداران بسیار زیادی دارد. دلمه  با استفاده از برگ های تازه ی درخت انگور در فصل بهار تهیه می شود. نگهداری برگ مو از دیگر اصولی است که در ادامه برایتان توضیح داده ایم.

طرز تهیه دلمه برگ مو  با توجه به شهری که در آن زندگی می کنیم متفاوت است. با توجه به تجربیات شخصی این مقاله را با جزئیات طعم و تفاوت در فرهنگ های گوناگون برایتان نوشته ام.

دلمه برگ مو

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو :

برگ مو متوسط …………………………………….برای هر دلمه 3 عدد

گوشت……………………………………………..برای هر 10 دلمه 200گرم

برنج ……………………………………………….برای هر 10 دلمه 100 گرم

پیاز…………………………………………………به مقدار لازم

ادویه جات…………………………………………به مقدار لازم

روغن ……………………………………………به مقدار لازم

سایر محتویات دلخواه :

سبزیجات معطر خرد شده(شوید و تلخان)……………………………………به مقدار دلخواه

لپه آب پز………………………………………………به مقدار دلخواه

کشمش شسته شده…………………………………………به مقدار دلخواه

دمبه…………………………………………….به مقدار دلخواه

 

سس دلمه :

شکر……………………………….به مقدار دلخواه

سرکه …………………………..به مقدار دلخواه

رب انار……………………………به مقدار دلخواه

گوجه رنده شده………………..به مقدار دلخواه

طرز تهیه محتویات دلمه برگ مو :

برنج را به صورت کته و یا آب کش تهیه نموده و گوشت را در پیاز سرخ نمایید. سیزیجات و مواد مورد سلیقه ی خود را نیز اضافه نمایید. مقدار پخت برنج مانند برنج پلویی در پخت اول باشد.

روش پیچیدن دلمه برگ مو:

برگ مو ها را شسته و درون آب جوش بریزید. وقتی کمی نرم شد در آبکش قرار دهید.

سه برگ مو را در کف دست خود قرار داده و از قسمت مرکز پایین روی هم بگذارید و یک قاشق از مواد را درون آن بریزید. مانند بقچه از هر طرف تا زده. کف قابلمه ی تمیزی را یک لایه برگ مو بچینید و دلمه ها را به پشت مرتب کنار هم قرار دهید. وقتی کف قابلمه پر شد . مجددا یک لایه برگ مو چیده و ردیف بعدی را قرار دهید. قابلمه را با مقداری آب و روغن درون فر 180 درجه قرار دهید. اگر گوشتی که استفاده کردید قلیه بود مقدار پخت افزایش می یابد. در غیر این صورت 1.5 زمان لازم است. ده دقیقه مانده به پایان پخت سس دلمه برگ مو را اضافه نمایید.

دلمه برگ مو

انواع دلمه برگ مو از لحاظ نوع گوشت :

دلمه برگ مو با گوشت چرخ کرده

اگر وشت چرخ کرده را انتخاب کردید، با پیاز رنده شده به همراه ادویه جات سرخ نموده و ب سایر مواد ترکیب کنید.

دلمه برگ مو با گوشت قلیه

اگر به گوشت قلیه شده تمایل دارید می توانید از گوشت گوسفندی به همراه دنبه استفاده نموده و با مقداری پیاز و ادویه سرخ نمایید. دلمه با این روش به نوعی است که پخت آن ساعت ها طول کشیده و بهتر است در فر و یا زیر آتش پخته شود.

انواع دلمه برگ مو از لحاظ نوع سبزیجات معطر:

دلمه برگ مو با فقط شوید

دلمه  مو با شوید و تلخان

انواع دلمه برگ مو از لحاظ طعم و مزه:

سس دلمه برگ  در انتهای پخت و 10 دقیقه ی آخر اضافه می شود. شامل سرکه ، آب، روغن، رب انار، رب گوجه فرنگی و شکر است. که هر حانواده با توجه به سلیقه از مقدارهای مختلف این مواد استفاده می نماید.

دلمه برگ مو ترش

سس دلمه برگ  ترش شامل رب انار و یا سرکه می باشد. همچنین گوجه ی رنده شده نیز دلمه برگ  را ترش می کند. می توانید مقداری کمی شکر نیز اضافه نمایید . اما مواد ترشتان بیشتر باشد تا دلمه ها ترش شود.

دلمه برگ مو شیرین

مواد سس دلمه  مو را با توجه به سلیقه ی خود ترکیب کرده و شکر بیشتری اضافه نمایید.

دلمه برگ مو ملس

سعی کنید شکر و سرکه را به نسبتی ترکیب کنید که طعم سس ملس شود.

 

روش نگهداری برگ در خت مو برای زمستان :

برای این کار دو روش وجود دارد. روش اول برگ ها را در آب جوش ریخته و بعد از اینکه کمی نرم شدند. روی هم به صورت منظم چیده و یک دسته برگ مو تهیه نمایید. درون ظرف قرار داده و یا به دور آن سلفون بپیچید و در فریزر بگذارید. هنگام استفاده از یک روز قبل برگ های یخ زده را از فریزر خارج کرده و درون یخچال بگذارید.

روش دوم به این شکل است که برگ مو ها را به صورت منظم روی هم چیده و لوله کنید . سپس درون شیشه ی مملو از آب نمک قرار داده و درب شیشه را ببندید.

مجله اینترنتی نوروزانه ارائه‌دهنده‌ی انواع مقالات آشپزی

طراحی ، توسعه و پشتیبانی : گروه نرم افزاری آیدین

آشپزی

طرز تهیه بیسکوئیت ساده و خوشمزه خانگی

منتشر شده

در

طرز تهیه بیسکوئیت

طرز تهیه بیسکوئیت بسیار ساده و هیجان انگیز است اما با این وجود بسیاری از افراد ترجیح می دهند جعبه های آماده ی بیسکوئیت را از بازار تهیه کنند. طرز تهیه بیسکوئیت می تواند بسیار سرگرم کننده بوده و یک بازی و تفریح جالب برای شما و فرزندانتان باشد. (بیشتر…)

ادامه مطلب

آشپزی

کتلت گوشت ، چهار روش ساده و بسیار خوشمزه کتلت

منتشر شده

در

کتلت گوشت

کتلت گوشت با سیب زمینی از لحاظ لغوی کتلت گوشت قسمی خوراک است که با گوشت کوبیده یا چرخ شده تهیه می‌شود.در این مطلب سه روش عالی برای طرز تهیه کتلت گوشت آورده شده است. (بیشتر…)

ادامه مطلب

آشپزی

خمیر پیتزا با روش ساده، ابتکاری، بدون نیاز به استراحت و پهن کردن

منتشر شده

در

خمیر پیتزا

خمیر پیتزا یکی از اصلی ترین مواد لازم برای تهیه پیتزای خانگی می باشد. شما می توانید از خمیر پیتزای آماده و یا نان های آماده نیز برای تهیه پیتزا استفاده کنید، در این مطلب برای شما روش تهیه نان پیتزایی ساده و بسیار جالب که از تجربیات خود من است را برایتان آورده ام. (بیشتر…)

ادامه مطلب
تبلیغات

برترین ها