با ما همراه باشید

آشپزی

آش رشته خوشمزه و جا افتاده به همراه نمونه های تزئین شده

منتشر شده

در

آش رشته

آش رشته یکی از محبوب ترین آش های ایرانی و غذاهای سنتی کشورمان است، معمولا به صورت نذری در مراسم های مذهبی و برای دورهمی ها پخته می شود، اما برای عده ای آن چنان لذیذ است که جایگاه یک غذای اصلی را دارد.آش رشته

بوی سبزی آش و پیازداغ بسیاری از ما را مست کرده و یادآور خاطرات شیرین و نوستالژی های ما است. برای پخت یک آش رشته ی خوشمزه و جا افتاده در درجه ی اول نسبت صحیح ترکیب مواد و روش پخت درست اهمیت دارد. بسیاری از افراد آش رشته را با سرکه و یا کشک میل می کنند. در برخی روستا ها آش رشته با قرقوروت و قارا و یا یا رب انار میل می شود. نعنا داغ و پیاز داغ جز جدایی ناپذیر اش رشته است. ترکیب سبزی های به کار رفته در جای جای کشور عزیزمان برای آش رشته متفاوت است ، حتی روش خورد کردن سبزی آش رشته در استان های مختلف متفاوت است ، برخی سبزی آش را درشت و برخی بسیار ریز خرد می کنند. به هر حال همین تفاوت های فرهنگی است که باعث جذابیت های زیبای ایران می شود. و بسیاری از توریست های خارجی به غذای ایرانی نمره ی عالی می دهند. در ادامه روش پخت آش رشته ی رایج و بسیار خوشمزه را برایتان آورده ام.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته

آش رشته

لوبیا چیتی ………………………. یک لیوان

نخود …………………………………..یک لیوان
عدس …………………………………یک لیوان
آرد گندم …………………………….یک قاشق غذاخوری
رشته آش ……………………..نیم کیلو
پیاز داغ …………………………یک لیوان
سیر داغ …………………………..نصف لیوان
نعنا داغ برای تزیین……………………دلخواه
کشک………………………………..دلخواه
سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج)……………….2 کیلو

 

روش پخت آش رشته

تمامی حبوبات را از چند روز قبل در آب ریخته و چندین مرتبه آب آن ها را تعویض کنید تا نفخشان از بین برود.سپس آن ها را آب پز نموده و در آب کش بریزید. برای پخت آن ها کافی است به مدت 1 ساعت درون زود پز بپزند و یا در قابلمه تا جایی که نرم و پخته شوند. سبزی ها را به همراه آب و حبوبات پخته شده در قابلمه بریزید و مقدار آب باید به شکلی باشد که آش رقیق شود.

اجازه دهید تا آب به جوش آید و رنگ سبزی ها تا حدودی تغییر کند. مقداری نمک نیز اضافه می کنید. میتوانید عدس را با حبوبات از قبل پخته و یا به همراه سبزی اضافه نمایید. چرا که پخت کمتری نیاز دارد. اما از آن جایی که بسیاری از افراد دوست ندارند حبوبات زیاد در آش رشته نمایان باشد من خودم همه ی حبوبات را با هم و زیاد می پزم. پیاز ها رادر ظرفی جدا سرخ کرده و  سیر را نیز سرخ کنید.

می توانید مقداری را برای تزئین کنار بگذارید . به سیر و پیاز داغ زردچوبه زده و درون آش بریزید ،آرد را در مقداری آب سرد حل نموده و به آش رشته اضافه نمایید.  سپس رشته ها را نیز اضافه نموده و دائما آشرشته را هم بزنید. برای تهیه نعنا داغ روغن را در ماهیتابه ریخته و شعله ی ملایم را روشن می کنیم. سپس تمامی ادویه های مورد نظر مانند زردچوبه،فلفل سیاه و قرمز را ریخته و نعنا خشک را به ان اضافه نمایید.

می توانید مقداری نعنا داغ نیز برای تزئین آش رشته کنار بگذارید. برخی کشک را درون آش رشته می ریزند. این کار سلیقه افراد را می طلبد. من برای تزئین از کشک استفاده می کنم. اگر اش رشته بعد از اضافه کردن رشته ها کمی سفت شد می توانید دو مرتبه آب اضافه نمایید. آرام آرام آش را هم بزنید تا جا افتاده شود.

 

تزئین آش رشته

برای تزئین آشرشته می توانید از کشک رنگی استفاده نمایید. کشک را با کمی آب رقیق کرده و به آن رنگ اضافه نمایید. رنگ های خوراکی موجود در بازار و یا زعفران و آب چغندر و لبو ، برای تزئین آش رشته می توانید از عدس پخته، پیازداغ مجلسی و سیر داغ نیز استفاده نمایید. نعنا داغ پر روغن نیز انتخاب خوبی است.

چندین مدل تزئین آش رشته :

آش رشته

آش رشته

آش رشته

آش رشته

آش رشته

آش رشته

آش رشته

نوروزانه ارائه‌دهنده‌ی انواع مقالات آشپزی

طراحی ، توسعه و پشتیبانی : گروه نرم افزاری آیدین

 

آشپزی

طرز تهیه بیسکوئیت ساده و خوشمزه خانگی

منتشر شده

در

طرز تهیه بیسکوئیت

طرز تهیه بیسکوئیت بسیار ساده و هیجان انگیز است اما با این وجود بسیاری از افراد ترجیح می دهند جعبه های آماده ی بیسکوئیت را از بازار تهیه کنند. طرز تهیه بیسکوئیت می تواند بسیار سرگرم کننده بوده و یک بازی و تفریح جالب برای شما و فرزندانتان باشد. (بیشتر…)

ادامه مطلب

آشپزی

کتلت گوشت ، چهار روش ساده و بسیار خوشمزه کتلت

منتشر شده

در

کتلت گوشت

کتلت گوشت با سیب زمینی از لحاظ لغوی کتلت گوشت قسمی خوراک است که با گوشت کوبیده یا چرخ شده تهیه می‌شود.در این مطلب سه روش عالی برای طرز تهیه کتلت گوشت آورده شده است. (بیشتر…)

ادامه مطلب

آشپزی

خمیر پیتزا با روش ساده، ابتکاری، بدون نیاز به استراحت و پهن کردن

منتشر شده

در

خمیر پیتزا

خمیر پیتزا یکی از اصلی ترین مواد لازم برای تهیه پیتزای خانگی می باشد. شما می توانید از خمیر پیتزای آماده و یا نان های آماده نیز برای تهیه پیتزا استفاده کنید، در این مطلب برای شما روش تهیه نان پیتزایی ساده و بسیار جالب که از تجربیات خود من است را برایتان آورده ام. (بیشتر…)

ادامه مطلب
تبلیغات

برترین ها